srijeda, 9. lipnja 2010.

Program 1001 noć (i dan) u Varšavskoj - petak i subota

TBF i Dunja Knebl nastupaju u Varšavskoj

U znak podrške inicijativi Pravo na grad i Zelene akcije te prosvjednicima koji već 25 dana čuvaju Varšavsku ulicu, TBF će u četvrtak u kasnopopodnevnim satima izvesti koncert u Varšavskoj u sklopu kulturno-umjetničkog programa 1001 (dan i) noć za Varšavsku, a dan kasnije, u petak nastupit će Dunja Knebl.

16. dan /četvrtak / 10.06.
17:00 izvedba: Bacači sjenki
18:15 koncert: TBF
19:30 koncert: zbor Matija Gubec
20:30 Dijana Ćurković čita poeziju
21:15 projekcija: radovi studenata ALU

17. dan /petak / 11. 06.
19:00 koncert: Dunja Knebl
20:30 Dražen Katunarić čita izbor iz svojih djela
Rujana Jeger, Rade Jarak i Barbara Matejčić čitaju izbor iz djela Sime Mraovića

Dnevna rekreacija u Varšavskoj:
09:00 Sat joge vodi Gordana Tihomirović
18:00 Varšavska pleše – Tihomir Kološić vodi radionice plesa
Više o izvedbi Bacača sjenki i o kulturno-umjetničkom programu u Varšavskoj u nastavku.




Članovi izvođačkog tima predstave Bacača Sjenki “Eksplicitni sadržaji”, koja je pokrenula publiku na istraživanje mogućih oblika kazališnog zajedništva dio će predstave pretvoriti u događanje u Varšavskoj ulici.

Orkestriranu akciju raznorodnih registara vodit će glumci Lana Barić, Goran Bogdan, Lada Bonacci, Ivana Buljan Legati, Nikša Butijer, Edvin Liverić, Vilim Matula, Maro Martinović, Nađa Perišić Nola, Barbara Prpić, Urša Raukar i Vedran Živolić.

O programu u Varšavskoj:

Knjiga Tisuću i jedne noći priča je o perzijskom kralju Šahrijaru i perzijskoj kraljici Šeherezadi koja svom mužu 1001 noć priča priče prekidajući ih na najzanimljivijem dijelu kako bi odbila njegovu namjeru da ju ubije.

Nakon višetjednih dežurstava u Varšavskoj, usmjerenih na zaustavljanje gradnje spornog prilaza, aktivnostima prosvjednika i aktivista pridružuju se i poznati umjetnici, glumci, izvođači, književnici... koji svakoga dana u večernjim i noćnim satima sudjelovati u kolažnom kulturno-umjetničkom programu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.