petak, 4. lipnja 2010.

Program 1001 (dana i) noći za Varšavsku - subota

11:00 - 13:30 Likovna radionica za djecu i odrasle: Iva Šverko, Lana Horak, Vanja Međugorac

16:00 Predavanje: Zdravko Popović: Uvod u direktnu demokraciju

19:00 Izložba: Cesare Pietroiusti, Ponesite jedno od 500 djela kući, 2010, ulje INA Delta 5 i hrđa brodogradilišta 3. MAJ-a na papiru

21:00 Švedski pjesnici: Katarina Norling, Jonas Bohlin, Johan Christiansson


Dnevna rekreacija u Varšavskoj:

09:00 Sat joge vodi Gordana Tihomirović

18:00 Varšavska pleše – Tihomir Kološić vodi radionice plesa


Više o izložbi Cesarea Pietroiustija i švedskim pjesnicima Katarini Norling, Jonasu Bohlinu, Johanu Christianssonu pročitajte u nastavku...





Izložba:

Cesare Pietroiusti, Ponesite jedno od 500 djela kući, 2010, ulje INA Delta 5 i hrđa brodogradilišta 3. MAJ-a na papiru

Besplatno ponesite kući jedno od 500 djela izrađenih u tehnici ulje INA Delta 5 ili hrđa brodogradilišta 3. MAJ-a na papiru. Djela su unikatna, numerirana i potpisana, a posjedovanje istih određeno je ograničenjima koja je postavio umjetnik.

Izložbu u Varšavskoj ustupio je Program 2010 - Galeije SIZ (Delta 5, 51000 Rijeka) koja djeluje kroz program Drugog mora.

Švedski pjesnici:

Katarina Norling (rođena 1963.) švedska je pjesnikinja i likovna umjetnica koja je studirala na Royal Academy of Fine Arts u Stockholmu. Njeni radovi često su bazirani na knjigama i tekstovima. Izlagala je u galerijama i muzejima u Švedskoj i u inozemstvu. Postavila je tri javne skulpture u Švedskoj, a bavila se i dizajnom scene. Trenutno radi na novom projektu s pjesnicima Johanom Christianssonom, Boel Schenlaer i kompozitorom Jonasom Bohlinom.

Jonas Bohlin (rođen 1963.) studirao je komponiranje, akustičnu gitaru, glazbu i estetiku u glazbenoj školi Kappelsberg’s Music School, nakon čega je pohađao Royal College of Music u Stockholmu, gdje je studirao kompoziciju, a bavio se i elektro-akustičnom glazbom. I u ranijim djelima, iz 1992., poput In Trakt (za soprano i komornu glazbu) gdje je komponirao glazbu po tekstu Katarine Frostenson, pojavljuju se elementi koji će se zadržati kao karakteristični, u daljnjem radu, a to je prije svega veliki interes za tekst. Na tom je tragu nastalo više djela glazbe i lirike poput Media Oratorio i Holocene Oratorio za velike orkestre, zbor i solo soprano. Uz komponiranje komorne glazbe i glazbe za orkestar radi još i u plesnoj i filmskoj umjetnosti.

Johan Christiansson (rođen 1971.) pjesnik je koji živi u Stockholmu. Njegova poezija objavljivana je u više antologija i književnih časopisa, a objavio je i tri knjige pjesama: ABC-staden (2003), Slussen, Gula gången (2007), Söder om Sahara (2010).

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.